Buiten het Boek

SAWAH BELANDA
Op 30 augustus werd in Park Sacre Coeur, een park schuin tegenover museum Bronbeek aan de Velperweg 158, Sawah Belanda, het gezamenlijk monument van Joyce Bloem (beeldend kunstenaar) en Marion Bloem (schrijfster en beeldend kunstenaar) onthuld.

Bekijk hier een impressie van de opening van het monument Sawah BelandaBESTEL HIER HET BOEK SAWAH BELANDA
Ter gelegenheid van de opening van het monument is het prachtige boek Sawah Belanda gemaakt onder redactie van Marion Bloem. (Formaat 240 x 170 mm, full colour) Aan dit boek werken mee, Bert Paasman, Esther Captain, Eugène Terwindt, Joyce Bloem, Ivan Wollfers en Piet Augustijn. De vormgeving wordt verzorgd door Pictures Publishers.

U kunt het boek voor € 20,50,- (inclusief 3,- porto kosten) bestellen door het bestelformulier in te vullen op deze website. Ook is het boek in de boekhandel verkrijgbaar voor € 17,50,-.

Klik hier voor het online bestelformulier


Het Park. Een plek in Arnhem voor een monument waardoor de geschiedenis van een mens gaat leven. Indisch. Zijn en voelen. De aanpassing van binnen- en buitenwereld. Buiten het Boek heet het project. Een site specific installatie in een park in 2005. 60 jaar na dato.

Een landschap in Nederland. Sacre Coeur. Sawah. Een Indisch landschap. Hierin komen beelden samen om verhalen te gedenken. Verbinding tussen verleden en toekomst.De bron.
De Velperweg tegenover Bronbeek. Associaties, herkenning en liefde. Het Gebaar maakt het mogelijk. Dank. Aan de Gemeente Arnhem, het Waterschap Rijn en IJssel.
E.A. Tekens.


Ontwerp
van Joyce Bloem, granieten stenen als notities in het voorbijgaan van de sawah.

Teksten
van Marion Bloem op de 7 granieten stenen.
Stil. Doorgaan.

Joyce Bloem

Datum opening project Buiten het Boek:
Velperweg, Arnhem, Regina Pacis
Park Sacre Coeur
Joyce Bloem en Marion Bloem
30 augustus 2006.


Krantenberichten over Sawa Belanda.